Alle mogelijkheden op een rij

We zullen je een overzicht geven van alle mogelijkheden die wij bieden. De foto's zijn niet bewerkt, dus de echte werkelijkheid.

Porselein facings

Aantasting in de smile

Voortanden met lelijke aantastingen door slecht poetsen in het verleden. Een lelijke zwarte driehoek tussen de voortanden en asymmetrie van de tanden hebben we opgelost met porseleinen facings. Deze zijn duurder dan composiet facings ( kunsthars schildjes, veneers ) en er moet wat meer afgeslepen worden, maar het resultaat is net iets fraaier.

Composiet facings

Mist voortanden

De twee kleine snijtanden zijn niet aangelegd. Beugels hebben de hoektanden op de plaats van de snijtanden gereguleerd en daarna hebben we met kunstharsschildjes ( composiet facings) in één zitting deze vrouw gelukkig gemaakt.

Tandvlees teruggetrokken

Voortanden gaan er lelijk uitzien als het tandvlees door slecht poetsen terugtrekt. De tanden “waaieren”uit en de zwarte tussenruimten worden groter. Na genezing van het tandvlees kan de smile weer hersteld worden in één zitting met composiet facings.

Ondertanden

Vaak wordt bij de cosmetische behandeling van het gebit vergeten dat de ondertanden bij veel mensen het meest getoond worden tijdens het spreken. Een mooie rij boventanden wordt dan uiteindelijk lelijk gemaakt door een lelijke rij ondertanden. Hier is een composietschildje geplaatst op de naar achterliggende ondertand en is de tand ingekort.

Orthodontie

Hopeloos gedraaid?

Orthodontie ( beugels) is vaak de beste methode om de stand van de tanden te veranderen. Daarbij kunnen we bij volwassenen tot het beste eindresultaat komen met metalen plakkers ( brackets).

Onzichtbaar?

Tegenwoordig zijn er ook methoden waarbij we werken met onzichtbare bitjes. Bij eenvoudige veranderingen is dat de meest sympathieke ethode. Bij deze vrouw hebben we gelijk de boventanden gebleekt met een bleekgel in het bitje. Deze manier van bleken is een volledig onderzochte en veilige methode. 

Nooit meer happen en terugkomen!

Cerec CADCAM 3D

In dezelfde zitting wordt dan de kroon ( schildje ) geplaatst. U hoeft dus ook niet meer te happen, noodkronen zijn niet meer nodig en u hoeft niet terug te komen voor het plaatsen van de restauraties.

Cerec CADCAM 3D

Sterk verkleurde voortanden die bovendien aan alle kanten vol zitten met vullingen kun je het beste 'bekronen'. Dat dat niet gepaard hoeft te gaan met lelijke zwarte randen langs de kroon ziet u hier.

Cerec CADCAM 3D

Tegenwoordig geven porseleinen kronen het allermooiste resultaat. Meestal worden de kronen ( of porseleinen schildjes ) in één zitting gemaakt met de Cerec CADCAM 3D methode. Met behulp van de computer wordt een 3D opname gemaakt van de tanden en vervolgens wordt op de computer de kroon of het schildje ontworpen, waarna een slijprobot uit een porseleinen blokje de kroon ( schildje ) slijpt.

Bekijk ook eens de website: Cerec online

De mond is uw visitekaartje en kan een sieraad in uw gezicht zijn.

Zelf schoonhouden speelt daarbij een grote rol, vooral omdat ( gezond)tandvlees bij het mooi zijn erg belangrijk is. Tandartsen en mondhygienisten kunnen u bij het gezond maken begeleiden, maar voorkomen is beter dan genezen en dat heeft u ( twee keer per dag) letterlijk zelf in uw eigen hand.

Vorige pagina